Contact
Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik en plaatsen van cookies

Er wordt beslag gelegd op mijn bezittingen. Wat kan ik doen?

Hebt u schuld bij iemand? Hij/zij kan u via de rechter vragen deze schuld te betalen. De rechter zet deze uitspraak om in een vonnis (ook wel: dwangbevel). Betaalt u niet? Dan kan een gerechtsdeurwaarder beslag leggen op uw bezittingen. De spullen die in beslag worden genomen, worden verkocht. Met de opbrengst kan (een deel) van uw schuld worden betaald.

Onduidelijk waarom er beslag is gelegd?

Bent u benaderd door een gerechtsdeurwaarder? Wordt er beslag gelegd op uw bezittingen, maar weet u niet waarom? Op de website van de Koninklijke Beroepsorganisatie voor Gerechtsdeurwaarders vindt u meer informatie over het onderwerp ‘beslag’.

Waar kan beslag op worden gelegd?

De gerechtsdeurwaarder mag beslag leggen op uw bezittingen. Vervolgens kan er beslag worden gelegd op uw:

Onterecht beslag

Soms wordt er onterecht beslag gelegd op uw bezittingen. Bijvoorbeeld in de volgende situaties:

  • De gerechtsdeurwaarder heeft geen toestemming om beslag te leggen;
  • U hebt een lopende betalingsregeling met de schuldeiser.

Is er beslag gelegd op uw bezittingen, maar denkt u dat dit onterecht is? Neem contact op met het Juridisch Loket. Op de website van het Juridisch Loket vindt u meer informatie over dit onderwerp.

Klacht gerechtsdeurwaarder

Hebt u een klacht over de manier waarop de gerechtsdeurwaarder zijn werk heeft gedaan? Bespreek dit eerst met uw gerechtsdeurwaarder. Komt u er samen niet uit? Dien dan een klacht in bij de Kamer van Gerechtsdeurwaarders. Ook de Nationale Ombudsman behandelt klachten over een deurwaarder. Meer informatie over klachten over een gerechtsdeurwaarder vindt u op de website van het Juridisch Loket.

Meer onderwerpen