Contact
Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik en plaatsen van cookies

De voordelen van Rechtwijzer werk

Rechtwijzer werk ondersteunt u om met de juiste argumenten de juiste stappen te zetten als u ontslagen wordt.

  • Advies & informatie over juridische argumenten
  • Geeft inschatting van uw kansen in een ontslagzaak
  • Biedt op uw situatie toegespitste brieven
  • U houdt zelf de regie
  • Geen hoge kosten

Advies en informatie over juridische argumenten bij ontslag

De informatie en documenten die u ontvangt zijn gebaseerd op de antwoorden die u zelf hebt ingevuld. Met Rechtwijzer werk kunt u op basis van de door u beantwoorde vragen een inschatting krijgen van uw kansen bij ontslag. Bij een kans op succes krijgt u een overzicht van de argumenten en kunt u op deze argumenten gebaseerde ontslagbrieven downloaden. De brieven kunt u naar uw werkgever, het UWV of de rechter sturen. Door gebruik te maken van Rechtwijzer werk zijn uw brieven dus persoonlijk en daarom anders dan de brieven die elders op internet te vinden zijn.

Brieven op uw situatie toegespitst

Na het invullen van de vragen ontvangt u per e-mail een overzicht van de door u gegeven antwoorden en belangrijke informatie over de procedure. Is verweer zinvol? Dan ontvangt u ook een document (brief, bezwaar- of een verweerschrift).

  • Als sprake is van ontslag op grond van bedrijfseconomische reden(en) of langdurige arbeidsongeschiktheid is dit een bezwaarschrift , dat u naar het UWV kunt versturen of een brief voor uw werkgever.
  • Bij proeftijd- en pensioenontslag kan alleen een brief aan de werkgever worden gedownload.
  • Bij de overige ontslaggronden ontvangt u een verweerschrift voor de kantonrechter en een brief aan uw werkgever.

 

Uw persoonlijke situatie bij ontslag

Stapsgewijs komen alle onderwerpen, gericht op uw situatie, aan de orde. Zo ziet u niets over het hoofd. Als u alle vragen hebt doorlopen, krijgt u per mail het resultaat toegestuurd. Als uit uw antwoorden blijkt dat u (juridische) argumenten hebt tegen uw ontslag, dan krijgt u documenten toegestuurd waarin deze argumenten zijn verwerkt. De documenten die u ontvangt kunt u vervolgens naar eigen inzicht gebruiken.

Meer informatie