Contact
Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik en plaatsen van cookies

Mag ik op staande voet ontslagen worden?

1. Uw werkgever vindt dat u iets hebt gedaan wat niet mag

Uw werkgever vindt dat u iets hebt gedaan wat absoluut niet mag. U hebt bijvoorbeeld iets gestolen, of u was dronken tijdens het werk. Ook kan het zijn dat u uw re-integratieverplichtingen niet bent nagekomen. Soms mag uw werkgever u dan op staande voet ontslaan. Dit heet ook wel ontslag wegens een dringende reden

2. Ontslag op staande voet

Bij ontslag op staande voet eindigt uw arbeidsovereenkomst direct. Vaak mag ontslag op staande voet niet. Het mag alleen als u echt iets ergs hebt gedaan.

Er gelden drie eisen voor een ontslag op staande voet:

  • U hebt iets ergs gedaan (er is sprake van een dringende reden);
  • Uw werkgever moet u zo snel mogelijk ontslaan nadat hij erachter is gekomen dat u iets ergs hebt gedaan (onverwijld ontslag);
  • Uw werkgever moet u meteen vertellen waarom hij u op staande voet ontslaat.

Bent u op staande voet ontslagen? Dan  heeft (nog meer) ruzie maken met uw werkgever geen zin. Vaak wordt de situatie dan alleen maar slechter. Maak ook geen ruzie als u vindt dat het ontslag op staande voet onterecht is. Het is verstandiger wat later nog een keer te praten en (nogmaals) uw excuses aan te bieden. Geef geen dingen toe die u niet hebt gedaan.

Het is lastig om zelf vast te stellen of u op staande voet ontslagen mag worden. Gebruik de tool Ontslag op staande voet (dringende reden) om te weten of uw werkgever u mag ontslaan. U krijgt een rapport met een advies en brieven. Die brieven zijn voor aan uw werkgever of aan de rechter. Eigenlijk doet de tool dus precies wat een advocaat doet, maar dan goedkoper.
 
Ontslag op staande voet

3. Uw werkgever dreigt u op staande voet te ontslaan

Heeft uw werkgever alleen gedreigd met ontslag op staande voet? Ga dan met elkaar in gesprek. Het is verstandig uw excuses aan te bieden. Probeer tot een oplossing te komen.

Soms biedt uw werkgever u een beëindigingsovereenkomst (vaststellingsovereenkomst) aan als hij u op staande voet wil ontslaan. Als u deze overeenkomst ondertekent, eindigt uw arbeidsovereenkomst zonder tussenkomst van de rechter. Een beëindigingsovereenkomst kan voordelen hebben. U hebt  bijvoorbeeld meer kans op een WW-uitkering. Heeft uw werkgever geen goede redenen voor een ontslag op staande voet? Dan moet u geen beëindigingsovereenkomst tekenen.  Onderteken daarom nóóit zomaar een beëindigingsovereenkomst. Schakel juridische hulp in, bijvoorbeeld van het Juridisch Loket. Het is belangrijk dat goede afspraken worden gemaakt in de beëindigingsovereenkomst.

4. Niet eens met het ontslag? Op tijd naar de rechter!

Bent u het niet eens met het ontslag op staande voet? Of voldoet het ontslag niet aan de eisen? Dan moet u binnen 2 maanden na uw ontslag naar de rechter. De rechter kan het ontslag ongedaan maken (vernietigen). Laat ook aan uw werkgever weten dat u het niet eens bent met het ontslag.

Als u naar de rechter gaat hoeft u geen advocaat in te schakelen, maar het mag wel. Het is slim om in ieder geval juridische hulp te zoeken, bijvoorbeeld van het Juridisch Loket. Lees meer over het ontslag bij de rechter met advocaat en zonder advocaat.

5. Gevolgen ontslag op staande voet

Uw arbeidsovereenkomst eindigt per direct. U krijgt vanaf het moment van ontslag dus geen loon meer. Meestal hebt u ook geen recht op een ontslagvergoeding.

Na een ontslag op staande voet hebt u meestal geen recht op een WW-uitkering (werkloosheidsuitkering). Dit komt omdat u waarschijnlijk verwijtbaar werkloos bent geworden. Lees meer over het recht op WW-uitkering op de website van het UWV.

 
 
 
 
 

Meer onderwerpen