Contact
Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik en plaatsen van cookies

Mag ik ontslagen worden in mijn proeftijd?

Proeftijd

De proeftijd is een periode waarin u en uw werkgever kennis met elkaar kunnen maken. U kijkt of het werk bij u past en het bedrijf leuk vindt. Uw werkgever kan zien of u geschikt bent voor de functie. Tijdens de proeftijd mogen u en uw werkgever de arbeidsovereenkomst per direct beƫindigen. Ofwel: u kunt opstappen wanneer u wilt, maar ook de werkgever kan u van de ene op de andere dag ontslaan. Uw werkgever hoeft niet te zeggen waarom hij u ontslaat, tenzij u daarom vraagt. Hij kan u tijdens de proeftijd ook ontslaan als u ziek wordt. De proeftijd wordt dan niet verlengd. U krijgt geen salaris meer.

Let op! Als u zelf ontslag neemt tijdens uw proeftijd hebt u geen recht op een WW-uitkering.

Geldigheid proeftijd

De proeftijd is geldig als hij voldoet aan de wet of cao (collectieve arbeidsovereenkomst). De proeftijd moet schriftelijk zijn afgesproken (bijvoorbeeld in de arbeidsovereenkomst). De proeftijd moet voor u en uw werkgever even lang zijn.

Lengte proeftijd

De lengte van uw proeftijd hangt af van de duur van de arbeidsovereenkomst.

Duur arbeidsovereenkomst

Lengte proeftijd

6 maanden of korter

geen proeftijd

Langer dan 6 maanden, maar korter dan 2 jaar

maximaal 1 maand proeftijd

2 jaar of langer (bijvoorbeeld voor onbepaalde tijd)

maximaal 2 maanden proeftijd

Geen einddatum (bijvoorbeeld bij een project of vervanging van een zieke werknemer)

maximaal 1 maand proeftijd

Geldt voor ueen cao? Dan kunt u een kortere of langere proeftijd hebben. Wilt u weten hoe het in uw situatie zit? Vul dan de tool Ontslag tijdens de proeftijd in.
Start via deze knop de Tool:
Ontslag tijdens proeftijd

En verder?

Voldoet uw proeftijd niet aan de wet of cao? Bijvoorbeeld omdat u een langere proeftijd hebt dan is toegestaan? Dan is de proeftijd ongeldig (nietig). Ofwel: de proeftijd bestaat niet. Uw werkgever kan u dan ook niet zomaar ontslaan.

Uw werkgever mag niet discrimineren. Wordt u bijvoorbeeld ontslagen omdat u een chronische ziekte hebt of zwanger bent? U kunt dan soms een vergoeding eisen. Betaalt uw werkgever niet, dan kunt u naar de rechter.

Met de tool Ontslag tijdens proeftijd kunt u zelf bepalen of ontslag tijdens de proeftijd wel of niet mag. De tool maakt gelijk brieven die u in uw situatie kunt gebruiken om in actie te komen.

 

Meer onderwerpen