Contact
Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik en plaatsen van cookies

Kan/moet mijn werkgever mij herplaatsen?

Herplaatsing

Soms mag uw werkgever u ontslaan. Maar, dit mag alleen als hij daarvoor goede redenen heeft. Deze redenen moeten ook in de wet staan. We noemen dit ontslaggronden. Is aan de voorwaarden voldaan? Dan moet uw werkgever kijken of  hij u een andere functie  binnen het bedrijf kan geven. Dit heet herplaatsing.

Ontslag is iets anders dan een arbeidsovereenkomst die afloopt. Dan hoeft uw werkgever niet te kijken of hij u kan herplaatsen. Uw werkgever hoeft ook niet te kijken of u herplaatst kunt worden als u iets hebt gedaan wat niet mag of als u op staande voet ontslagen bent. Ook als u in de proeftijd wordt ontslagen hoeft uw werkgever niet te kijken of u binnen het bedrijf kunt worden herplaatst.

De tool Mag ik ontslagen worden helpt u er achter te komen of sprake is van (dreigend) ontslag. Gebruik de tool Meerdere ontslaggronden om te weten of u ontslagen mag worden. In die tool vindt u ook vragen over herplaatsing. U kunt dus alles in een keer laten beoordelen.

Mag ik ontslagen worden

Passende functie

De functie die uw werkgever u aanbiedt moet passen bij uw opleiding, ervaring en wat u kunt. Dat zegt de wet. U moet geschikt zijn voor de functie en de taken moeten lijken op die in uw oude functie. Is een functie net niet passend? Dan moet uw werkgever kijken of u met een cursus of een opleiding geschikt gemaakt kunt worden voor de functie. Uw werkgever moet de opleiding wel kunnen betalen. Kan uw werkgever de opleiding niet betalen? Of duurt de opleiding erg lang? Dan hoeft hij u deze niet aan te bieden.

Uw werkgever moet kijken of er openstaande vacatures zijn die hij u aan kan bieden. Ook kijkt hij of er functies zijn die door werknemers met een flexibel contract worden uitgevoerd, bijvoorbeeld uitzendkrachten. Die moeten dan plaats voor u maken. Uw werkgever hoeft u geen tijdelijke functies aan te bieden die er bijvoorbeeld zijn om een drukke periode door te komen.

Actieve rol werkgever

Uw werkgever moet actief zoeken naar mogelijkheden voor herplaatsing. Hij kijkt samen met u naar andere geschikte functies binnen het bedrijf. Hij moet u vertellen welke functies beschikbaar zijn en binnenkort vrij komen. Hij moet ook met u bespreken welke functies wel of niet bij u passen. U kunt ook afspraken maken over wat u wilt, bijvoorbeeld of u open staat voor functies in andere vestigingen. Geeft uw werkgever alleen een vacatureoverzicht of biedt hij alleen een sollicitatietraining aan? Dat is niet voldoende.

Wat kunt u doen?

Van u wordt verwacht dat u meekijkt naar mogelijke functies. Samen met uw werkgever kunt u het vacatureoverzicht doorlopen. Laat weten wat uw wensen zijn en bespreek met uw werkgever wat passende functies kunnen zijn. Zo kunt u allebei gericht zoeken naar een functie die bij u past.

Als uw werkgever een passende functie aanbiedt, dan moet u die accepteren. Vindt u de functie niet geschikt? Kijk dan of er een andere, wel geschikte functie is, en stel deze functie voor aan uw werkgever. Weigert u een aangeboden functie? Dan  loopt u het risico dat uw werkgever geen andere functie meer kan aanbieden. Als er geen andere functies zijn, mag hij u ontslaan. Het weigeren van de functie kan tot gevolg hebben dat u geen recht meer heeft op een WW-uitkering.

Termijn

Uw werkgever kijkt een bepaalde periode vooruit bij het zoeken naar een passende functie. Hij kijkt dus niet alleen naar bestaande vacatures, maar ook naar functies die in de loop van de tijd vrijkomen. Hoe lang uw werkgever moet zoeken naar een passende functie, hangt af van hoe lang u bij uw werkgever hebt gewerkt. In de onderstaande tabel kunt u kijken welke termijn voor u geldt.

Duur dienstverband

Herplaatsingstermijn

<5 jaar

1 maand

5 – 10 jaar

2 maanden

10 - 15 jaar

3 maanden

>15 jaar

4 maanden

Arbeidshandicap

26 weken

AOW-leeftijd

1 maand

 

 

Meer onderwerpen