Contact
Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik en plaatsen van cookies

Mijn partner wil scheiden, wat nu?

Uw partner heeft u verteld dat hij of zij wil scheiden. Het is begrijpelijk dat dit veel emoties losmaakt. Tegelijkertijd hebt u wellicht allerlei vragen: hoe zetten we de scheiding in gang? Waarover moeten mijn partner en ik afspraken maken? Hoe zit het financieel en juridisch?

Samen in gesprek

Het is belangrijk dat u en uw partner praten over de redenen voor de scheiding en uw gevoelens daarbij. Dit komt het scheidingsproces ten goede: u moet immers samen nog heel wat regelen. Als er ook ruimte is om gevoelens te delen en verdrietig of boos te zijn, dan is het meestal daarna makkelijker om samen tot afspraken te komen. Hoewel dat moeilijk kan zijn, is het goed om u eens te proberen te verplaatsen in het perspectief van uw partner. Probeer naar elkaar te luisteren en elkaar te begrijpen. Dit scheelt vaak later in het scheidingsproces tijd, kosten en onnodige frustraties.  

Samen afspraken maken

Bij een scheiding maakt u samen afspraken over zaken als wonen, geld, bezittingen, de kinderen en pensioen. Het hangt ervan af of u getrouwd bent, een geregistreerd partnerschap hebt of samenwoont of u ook naar de rechter moet. Op deze website vindt u:

 

 

Meer onderwerpen