Contact
Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik en plaatsen van cookies

Wat is een scheidingsconvenant?

Bij een scheiding maken u en uw partner onder meer afspraken over wonen, geld en de kinderen. Deze afspraken worden vastgelegd in een scheidingsconvenant.

Een scheidingsconvenant is een overeenkomst tussen u en uw partner. In het convenant staan alle afspraken die u samen gemaakt hebt over uw gezamenlijke bezittingen. Zoals over geld, het huis en de spullen. Hebt u kinderen? Dan kan ook het ouderschapsplan onderdeel zijn van het scheidingsconvenant.

Bent u getrouwd? Of hebt u een geregistreerd partnerschap met kinderen onder de 18 jaar? Dan moet u voor uw scheiding naar de rechter. Uw advocaat stuurt het scheidingsconvenant naar de rechtbank. Woont u samen? Dan bent u niet verplicht om een scheidingsconvenant op te stellen. Maar, het kan wel verstandig zijn. Zeker als de financiële belangen groot zijn of u samen een woning in eigendom hebt.

Hoeft u niet naar de rechter? Dan kunt u uw geregistreerd partnerschap ontbinden met een scheidingsconvenant. Het scheidingsconvenant moet nog wel door een ambtenaar van de burgerlijke stand worden ingeschreven in de registers.

Meer onderwerpen