Contact
Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik en plaatsen van cookies

Scheidingsplatform uitelkaar.nl

Via uitelkaar.nl kunnen getrouwde stellen, geregistreerde partners en partners die samenwonen zelf hun scheidingsafspraken regelen. Uitelkaar.nl stimuleert de (ex-) partners om bewuste en rechtvaardige afspraken online te maken.

Uitelkaar.nl is het online scheidingsplatfom van Justice42 en voldoet aan de kwaliteitseisen van de Raad voor Rechtsbijstand.

Advocaat controleert de afspraken

Stap voor stap kunnen (ex)partners, in hun eigen tijd en volgens eigen inzicht de afspraken maken. Een onafhankelijke advocaat controleert of de afspraken juridisch kloppen en evenwichtig zijn voor beide partijen. Nadat de scheidingsadvocaat de afspraken heeft gecontroleerd en eventuele opmerkingen door partijen in het plan zijn verwerkt en goedgekeurd, dient de advocaat het verzoek tot echtscheiding in bij de rechtbank (indien van toepassing).

Subsidie mogelijkuitelkaar.nl

Kijk op uitelkaar.nl voor de kosten. Rechtwijzer stimuleert de mogelijkheid om zelf afspraken te maken rondom een scheiding. Het is daarom mogelijk om subsidie te krijgen als u via uitelkaar.nl uw scheiding wilt regelen. Er zijn inkomensvoorwaarden verbonden aan de subsidie.

Rechtwijzer stimuleert samenwerken en vergroten zelfredzaamheid

Uitelkaar.nl is de opvolger van ‘Rechtwijzer uit elkaar’, een online scheidingsplatfom dat in 2014 door de Raad voor Rechtsbijstand, HiiL Innovating Justice en Modria is ontwikkeld. Stap voor stap kunnen mensen die willen scheiden in hun eigen tijd en volgens eigen inzicht de scheidingsafspraken maken. (Ex-)partners die hun scheiding via  ‘Rechtwijzer uit elkaar’ hebben geregeld, vonden deze controle een groot voordeel.

Uitelkaar.nl

 

Wat is Rechtwijzer?