Contact
Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik en plaatsen van cookies

Rechtwijzer uit elkaar door in vernieuwde vorm

HiiL, Modria en de Raad voor Rechtsbijstand hebben met de ontwikkeling van Rechtwijzer uit elkaar geïnvesteerd in online scheiden waarbij burgers meer zelf kunnen doen en tegelijkertijd meer samenwerken. De innovatie Rechtwijzer uit elkaar is geslaagd en de markt neemt het nu over. Daarmee stopt na drie jaar de samenwerking tussen de organisaties. De rol van de Raad verandert van ontwikkelaar, investeerder en eigenaar, naar aanjager en facilitator.

Geplande doorstart door Justice42

De opgedane kennis en ervaring worden voortgezet door een andere partij, Justice42, die nu werkt aan de doorstart. Zij willen online scheiden aanbieden via www.uitelkaar.nl en werken nauw samen met HiiL aan de ontwikkeling. Het is de bedoeling het nieuwe digitale product onder meer via rechtwijzer.nl/uit-elkaar aan te bieden. Rechtwijzer blijft daarmee de online route door het recht voor mensen die uit elkaar gaan.

Rechtwijzer.nl wijst route door het recht

De Raad voor Rechtsbijstand stimuleert online oplossingen, die de zelfredzaamheid van burgers ondersteunen. De website rechtwijzer.nl informeert burgers over de routes door het recht die zij kunnen bewandelen als zij juridische problemen hebben. Deze site verwijst naar nuttige tools en dienstverleners, zoals MagOntslag van de Universiteit van Amsterdam. Bij de lancering van het nieuwe digitale product is ook het onderdeel scheiden weer volledig beschikbaar. 

Wat betekent dit voor klanten die nu aan hun scheidingsplan werken?

De Raad voor Rechtsbijstand zorgt ervoor dat alle klanten die nu in Rechtwijzer uit elkaar samenwerken goed verder geholpen worden. Iedereen ontvangt persoonlijk bericht over wat dit betekent voor hun situatie. Sinds 30 maart 2017 is het niet meer mogelijk om te starten met een online scheidingsplan via Rechtwijzer uit elkaar. Het blijft tot en met 25 juni 2017 mogelijk in het plan te werken.

HiiL’s plan voor ‘Rechtszorg bij scheiding’

HiiL blijft zich richten op het ontwikkelen van effectievere routes naar rechtvaardige oplossingen voor burgers. HiiL’s methode voor conflictoplossing staat daarin centraal. Professor Maurits Barendrecht, research director bij HiiL: “De moderne juridische professional wil zijn klanten onder andere online en in persoon kunnen informeren, begeleiden en samen tot goede doordachte oplossingen laten komen. Op basis van de beste kennis over wat werkt voor mensen in de moeilijkste fasen van hun leven.” HiiL werkt met het ministerie van Veiligheid en Justitie aan een omvattend plan voor ‘Rechtszorg bij scheiding’.

Dank aan iedereen die heeft geholpen

Klanten, betrokken experts en organisaties informeren wij. Graag danken wij iedereen die heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van Rechtwijzer uit elkaar: ervaringsdeskundigen, (oud)klanten, advocaten, wetenschappers, mediators en alle ketenpartners.

Modria
HiiL innovating justice
Raad voor Rechtsbijstand