Contact
Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik en plaatsen van cookies

Betrekken kinderen bij ouderschapsplan

 

 

In het ouderschapsplan staat hoe u uw kinderen betrokken hebt bij de afspraken in het ouderschapsplan. Het is belangrijk dat uw kinderen zich prettig voelen bij de afspraken die u en uw partner in het ouderschapsplan vastleggen.

Luister bij het maken van afspraken naar de wensen en gevoelens van uw kinderen. Houd rekening met hun sport, school en hobby’s.

Het hangt af van hun leeftijd en ontwikkeling in hoeverre u de kinderen kunt betrekken bij het maken van afspraken. Maak duidelijk dat u graag wilt horen hoe uw kinderen over bepaalde onderwerpen denken. Maar dat het de ouders zijn die uiteindelijk de beslissingen nemen. Het gaat er vooral om dat de kinderen zich kunnen uiten, en kunnen vertellen wat zij belangrijk vinden. Zorg ervoor dat de kinderen steeds bij u en uw partner terecht kunnen. En dat ze niet het gevoel hebben alleen te staan of machteloos te zijn. Voorkom ook dat uw kinderen het gevoel krijgen dat ze moeten kiezen. Dit alles helpt hen de scheiding beter te verwerken. Zorg ook, dat u na de scheiding regelmatig samen met de kinderen praat over de gemaakte afspraken. Hoe voelen zij zich daarbij nadat de afspraken een paar maanden in de praktijk hebben gewerkt? Vinden zij het nog steeds prettig zoals het is afgesproken, of pakken bepaalde afspraken in praktijk toch anders uit? Het is belangrijk dat uw kinderen zich gehoord voelen en serieus genomen voelen.

Tips hoe u goed met uw kinderen communiceert

Meer onderwerpen