Contact
Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik en plaatsen van cookies

Wijzigen van alimentatie

Na de scheiding kan het voorkomen dat de afspraken over alimentatie niet meer goed werken. Bijvoorbeeld omdat de situatie is veranderd en, u of uw ex-partner meer of minder zijn gaan verdienen. Het kan dus nodig zijn om de afspraken over de alimentatie aan te passen.

Zijn u of uw ex-partner na de scheiding meer of juist minder gaan verdienen? Dan kan de draagdracht voor het betalen van alimentatie toenemen of afnemen, of de behoefte aan alimentatie toe- of afnemen. Ook de zorg- en opvoedingsregeling kan veranderen. Het kan ook zijn dat u of uw ex-partner gaat samenwonen met een nieuwe partner. Of één van u beiden krijgt een nieuw kind met een nieuwe partner. Dit kunnen allemaal aanleidingen zijn om de hoogte van het bedrag aan kinder- en/of partneralimentatie aan te passen.

Samen met uw ex-partner kunt u nieuwe afspraken maken over de alimentatie en deze schriftelijk vastleggen. Wordt u het niet (helemaal) met elkaar eens? U kunt dan een mediator inschakelen. De mediator begeleidt u om samen tot een oplossing te komen. U kunt de nieuwe afspraken ook laten vastleggen in een notariële akte. Het voordeel daarvan is, dat u een deurwaarder of LBIO kunt inschakelen als de afspraken niet worden nagekomen. Het opmaken van een akte kost wel geld.

 

Meer onderwerpen