Contact
Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik en plaatsen van cookies

Wat is het verschil tussen beschermingsbewind en Wsnp-bewind?

Beschermingsbewind
Dit houdt in dat u een bewindvoerder hebt, die al uw geldzaken voor u regelt. Hij of zij beheert uw inkomsten, betaalt alle rekeningen (zoals huur, gas en licht, verzekeringen en andere vaste lasten) en lost waar mogelijk af op schulden. U krijgt op uw rekening alleen geld om van te leven. Dit besteedt u aan boodschappen en persoonlijke verzorging.
De kantonrechter bepaalt of u beschermingsbewind krijgt. U kunt dat zelf aanvragen. Ook uw familie kan dit doen. U weet van tevoren wie uw bewindvoerder wordt. Alleen de kantonrechter kan het beschermingsbewind eindigen.

Hebt u vragen over het beschermingsbewind? Of komt u er samen met uw beschermingsbewindvoerder niet uit? Neem dan contact op met het Juridisch Loket. Hier krijgt u gratis juridisch advies. U kunt uw vragen stellen op telefoonnummer 0900 ‑  8020 (maandag t/m vrijdag 09.00 ‑ 18.00 uur) of via het digitaal contactformulier.

Zoekt u een professionele beschermingsbewindvoerder? U kunt hiervoor terecht bij één van de brancheverenigingen hieronder. Een branchevereniging bewaakt onder meer de kwaliteit van de bewindvoerders en inkomensbeheerders die lid zijn. U weet dus zeker dat hij/zij voldoet aan hoge kwaliteitseisen. Op de website van de meeste brancheverenigingen vindt u een ledenlijst.

NBPB
Telefoonnummer: +31 (0)229 – 706 111
(Bereikbaar van di. - vrij. tijdens kantooruren)
Emailadres: contactformulier
Website:www.nbpb.nl

NBBI
Emailadres: contactformulier
Website: www.nbbi.eu

VeWeVe
Telefoonnummer: +31 (0)546 - 702 160
Emailadres: contactformulier
Website: www.veweve.nl

BPBI
Website: www.bpbi.nl

Meer onderwerpen