Contact
Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik en plaatsen van cookies

Waarom staat in de Staatscourant en in registers dat ik tot de Wsnp ben toegelaten?

Bent u toegelaten tot het Wsnp-traject? Dit wordt vastgelegd in een aantal registers. Ook staat uw toelating tot de Wsnp in de Staatscourant. Zo kunnen anderen, vooral uw schuldeisers, zien dat u bent toegelaten tot de Wsnp.

Waar wordt mijn toelating tot de Wsnp geregistreerd?

Uw toelating tot de Wsnp wordt vastgelegd in de volgende registers:

 • De Staatscourant
  De Staatscourant wordt door overheidsinstanties gebruikt om hun officiële beslissingen bekend te maken. Uw toelating tot de Wsnp valt ook onder een officiële bekendmaking. De Staatscourant is in te zien op de website van de Staatscourant
   
 • Centraal Insolventie Register (CIR)
  In het Centraal Insolventie Register (CIR) staan gegevens van faillissementen, surséances (uitstel) van betaling en de Wsnp. De Raad voor de Rechtspraak beheert dit register. Op de website van het CIR kunt u zoeken of iemand is toegelaten in de Wsnp.

  Zes maanden nadat uw Wsnp-traject is beëindigd, worden uw gegevens uit het CIR verplaatst naar het archief. Uw gegevens zijn dan niet meer zichtbaar. Hebt u toch uw Wsnp-historie nodig? Vraag een Wsnp-uittreksel aan bij uw rechtbank.

 • Bureau Krediet Registratie (BKR)
  Het Bureau Krediet Registratie (BKR) registreert onder andere leningen en achterstanden op leningen. Ook wordt er bij de het BKR vastgelegd dat u in de Wsnp zit of hebt gezeten. Meer informatie: ‘Waarom krijg ik een BKR-registratie na de Wsnp?

Meer onderwerpen