Contact
Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik en plaatsen van cookies

Tussentijdse beëindiging Wsnp

De rechtbank kan uw Wsnp beëindigen voordat het traject is afgerond. U krijgt dan geen 'schone lei'. Ook komt u de komende 10 jaar niet meer in aanmerking voor de Wsnp. Dit heet een tussentijdse beëindiging van de Wsnp.  

Wanneer wordt de Wsnp tussentijds beëindigd?

  • U komt uw Wsnp-verplichtingen niet na;
  • U werkt niet goed mee aan een uitvoering van het Wsnp-traject;
  • U kiest er zelf voor de Wsnp vroegtijdig te beëindigen;
  • De rechtbank krijgt nieuwe informatie over u. Had de rechtbank deze tijdens uw toelatingszitting? Dan was u afgewezen voor de Wsnp.

Hoger beroep mogelijk

Wordt uw Wsnp tussentijds beëindigd? U kunt  hier binnen 8 dagen hoger beroep tegen aantekenen. Hiervoor hebt u een advocaat nodig. Neem met spoed contact op met het Juridisch Loket. Zij brengen u in contact met een advocaat en ondersteunen u met rechtsbijstand.

Failliet verklaard na beëindiging Wsnp

Beëindigt de rechtbank de Wsnp tussentijds? U kunt dan failliet verklaard worden. Meer hierover: De Wsnp is beëindigd en ik ben failliet verklaard, wat betekent dat?

Oproep rechtbank tussentijdse beëindiging Wsnp

Uw bewindvoerder heeft de rechter verzocht om het Wsnp-traject tussentijds te stoppen. Tijdens de zitting bij de rechtbank wordt besproken waarom dit is. De rechtbank neemt vervolgens een besluit over de voortgang van uw Wsnp.

Er zijn 3 mogelijkheden:

  • Uw Wsnp wordt beëindigd zonder schone lei. Hebt u voldoende gespaard om een bedrag aan de schuldeisers uit te delen? Dan wordt ook een faillissement uitgesproken;
  • De rechtbank wijst het verzoek tot een tussentijdse beëindiging af. Uw Wsnp loopt gewoon door;
  • De rechtbank wijst het verzoek tot een tussentijdse beëindiging af. Uw Wsnp loopt wel door, maar er komen wel nieuwe voorwaarden. Bijvoorbeeld een langere looptijd van uw Wsnp.

Advocaat toegestaan

Bent u door de rechtbank opgeroepen voor de zitting over een tussentijdse beëindiging? Dan mag u gebruik maken een advocaat en krijgt u rechtsbijstand. Neem hiervoor contact op met het Juridisch Loket. Zij brengen u in contact met een advocaat en ondersteunen u met rechtsbijstand.

Weet u niet zeker of u opgeroepen wordt voor een zitting over een tussentijdse beëindiging? Vraag dit dan na bij uw bewindvoerder. Voor een zitting waar geen tussentijdse beëindiging besproken wordt, hebt u geen advocaat nodig. En komt u ook niet in aanmerking voor rechtsbijstand.

Hoger beroep mogelijk

Wordt uw Wsnp tussentijds beëindigd? U kunt  hier binnen 8 dagen hoger beroep tegen aantekenen. Hiervoor is een advocaat nodig. Neem met spoed contact op met het Juridisch Loket. Zij brengen u in contact met een advocaat en ondersteunen u met rechtsbijstand.

Meer onderwerpen