Contact
Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik en plaatsen van cookies

Problemen voorkomen tijdens de schuldhulpverlening of schuldsanering

Komt een van de onderstaande problemen voor tijdens uw schuldhulpverlening of schuldsanering? Misschien kunt u het probleem voorkomen met één van de 3 dwangvoorzieningen: een moratorium, het dwangakkoord of voorlopige voorziening.

  • Bent u net gestart met de schuldhulpverlening en dreigt u uit uw huis gezet te worden? Of dreigt u afgesloten te worden van gas, water of elektra? U kunt dit misschien voorkomen met een moratorium. Wat is het moratorium?
  • Is uw schuldhulpverlening mislukt omdat één of meer schuldeisers weigeren mee te werken? De rechtbank kan de weigerende schuldeiser(s) met een zogenaamd dwangakkoord dwingen alsnog mee te werken. Wat is een dwangakkoord?.
  • Wacht u op de toelatingszitting van de schuldsanering? En dreigt er iets te gebeuren wat een goed verloop van de schuldsanering in de weg kan zitten? Zoals een woningontruiming, het afsluiten van gas, water of elektra, inname van uw rijbewijs of de inbeslagname van uw auto? U kunt dit misschien voorkomen met een voorlopige voorziening. Wat is een voorlopige voorziening?

Vraag of uw schuldhulpverlener u kan helpen bij het aanvragen van een dwangvoorziening. U kunt ook de hulp inschakelen van een Wsnp-bewindvoerder via de Raad voor Rechtsbijstand. (link naar lijst PDF).

 

Meer onderwerpen