Contact
Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik en plaatsen van cookies

Kan ik ook tijdens de Wsnp een akkoord aanbieden?

Wie schulden heeft, mag tijdens de Wsnp een akkoord aanbieden aan de schuldeisers.

Wat is een Wsnp-akkoord?

Bij een Wsnp-akkoord sluit u een overeenkomst met de schuldeisers. U biedt alle schuldeisers een bedrag aan. De schuldeisers verklaren dan dat ze de rest van de schuld niet meer zullen opeisen. Dit heet finale kwijting.

Een Wsnp-akkoord heeft vooral kans van slagen als schuldeisers hiermee méér geld ontvangen dan de (te verwachten) Wsnp-uitdeling bij de normale voortzetting van het traject.
Een Wsnp-akkoord is vaak voor alle partijen gunstiger dan de Wsnp-uitdeling. Het levert schuldeisers vaak méér geld op. Daarbij ontvangen ze het bedrag direct (en dus niet aan het eind van uw Wsnp-traject). Ook voor degene met de schulden is een akkoord gunstig. De Wsnp eindigt immers direct na het ingaan van het akkoord. Dat is als de rechter-commissaris én de rechtbank het akkoord hebben goedgekeurd.

U kunt gedurende de hele Wsnp-termijn een akkoord aanbieden. Meestal gebeurt het in het eerste jaar van de Wsnp. Maar later kan ook, zeker als er dan wel of meer middelen beschikbaar zijn. De Wsnp-bewindvoerder kan u hierbij adviseren en/of ondersteunen.

Bekijk deze pagina voor meer inhoudelijke uitleg over het Wsnp-akkoord.

Meer onderwerpen