Contact
Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik en plaatsen van cookies

Waar kan ik terecht voor schuldhulpverlening?

Verschillende instanties helpen u bij schulden:

  • Uw eerste aanspreekpunt is uw gemeente. Elke gemeente in Nederland biedt schuldhulpverlening aan. Soms voert de gemeente deze taak zelf uit. Soms ook besteedt de gemeente dit uit aan bijvoorbeeld een kredietbank of een zelfstandige schuldhulpverleningsinstantie. Vraag bij uw gemeente na hoe zij het geregeld hebben.

  • Naast de gemeente zijn er meer instanties die schuldhulpverlening aanbieden. Bijvoorbeeld bewindvoerders, advocaten en gerechtsdeurwaarders. Hiervoor betaalt u wel een vergoeding.

Controleer of uw schuldhulpverlener bevoegd is

Let op! Niet iedereen mag betaalde schuldhulpverlening aanbieden. Alleen partijen die in artikel 48 van de Wet op het consumentenkrediet (Wck) staan mogen dit doen. Controleer daarom of de schuldhulpverlener die u helpt bevoegd is. Partijen die niet in deze wet staan genoemd en wel schuldhulpverlening bieden, mogen geen onkostenvergoeding of administratiekosten in rekening brengen.

Er zijn Wsnp-bewindvoerders die ook bevoegd zijn om schuldhulpverlening uit te voeren. Bekijk de lijst Wsnp-bewindvoerders & schuldhulpverleners (pdf).

Meer onderwerpen