Contact
Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik en plaatsen van cookies

Ik kan mijn zorgverzekering niet betalen

Als u uw zorgpremie niet kunt betalen, is het belangrijk dat u zo snel mogelijk contact opneemt met uw zorgverzekeraar. U kunt samen een betalingsregeling treffen. Zo zorgt u ervoor dat uw schuld niet groter wordt. Tips voor het afspreken van een betalingsregeling.

Hoe spreek ik een betalingsregeling af met mijn zorgverzekeraar?

U kunt met uw DigiD inloggen op de website van uw zorgverzekeraar of u kunt uw zorgverzekeraar bellen. Het is belangrijk dat u een overzicht van uw schuld opvraagt. Uw schuld kan bestaan uit: zorgpremie, kosten van de eigen risico en de eigen bijdragen.

Als u een betalingsregeling treft is het belangrijk dat u eerst een een lijst maakt met uw inkomsten en uitgaven per maand. Zo ziet u precies hoeveel geld u kunt missen voor de betalingsregeling. Let op: U betaalt iedere maand uw zorgpremie plus een bedrag om uw schuld af te lossen. Heeft u vragen of wilt u advies over het afspreken van een betalingsregeling? Bel Zorgverzekeringslijn op het gratis telefoonnummer: 0800 64 64 644. Of kijk op de website van Zorgverzekeringslijn.

Bent u van mening dat er geen sprake is van een premieachterstand of bent u het niet eens met de hoogte van de premieachterstand? Vraag uw zorgverzerkaar om een heroverweging en stuur alle bewijsstukken mee. De zorgverzekeraar moet hierop binnen een redelijke termijn reageren. Bent u het niet eens met de reactie van uw zorgverzekeraar, dan kunt u een klacht indienen bij de Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ).

Waarom moet ik bestuursrechtelijke premie betalen aan het CAK?

U hebt zes maanden of meer uw zorgpremie niet betaald. Uw zorgverzekeraar heeft u aangemeld voor de regeling wanbetalers bij het CAK. U moet nu een hogere bestuursrechtelijke premie betalen. Lees hoe u kunt worden afgemeld voor de wanbetalersregeling.

Wat gebeurt er met mijn zorgverzekeringsschuld als ik in de Wsnp zit?

Uw schulden bij de zorgverzekeraar worden meegenomen in de Wsnp. Bent u aangemeld als wanbetaler bij het CAK, dan wordt u afgemeld. De achterstanden bij het CAK vanuit de regeling wanbetalers worden bij uitspraak Wsnp gelijk kwijtgescholden.

Meer onderwerpen