Deze website maakt gebruik van cookies om het bezoek aan de website te meten en hiermee te verbeteren.

Wat is Rechtwijzer?

Rechtwijzer adviseert u over welke stappen u kunt zetten om uw juridisch probleem op te lossen. In het onderdeel uit elkaar biedt Rechtwijzer zelfs de mogelijkheid om zelf met uw partner uw scheiding te regelen.

Hiermee krijgt u tips, hulpmiddelen en adviezen aangereikt die u kunnen helpen bij het oplossen van een probleem of conflict dat speelt. Dat kan enerzijds het (deels) zelf oplossen van het probleem of conflict zijn: door u hiervoor praktisch gereedschap aan te reiken, door u te stimuleren zelf het gesprek met de ander aan te gaan en/of samen oplossingen te bedenken. U wordt daarbij op verschillende manieren aangezet tot zelfreflectie, zelfredzaamheid en oplossingsgericht denken.

Op dit moment werken we aan een geheel vernieuwde versie van Rechtwijzer schulden en Rechtwijzer huur. Voor het ontwikkelen van nieuwe onderdelen van Rechtwijzer en het verbeteren van bijvoorbeeld het huidige Rechtwijzer uit elkaar hebben we hard de hulp nodig van jou! Geef je op voor het burgerpanel van de Raad voor Rechtsbijstand en deel je mening, geef tips en test de nieuwe onderdelen opdat we ze verder kunnen optimaliseren.   

Meer onderwerpen