Contact
Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik en plaatsen van cookies
Transscript video

Hoe zit het met huis en hypotheek bij scheiden?

Bij een scheiding verandert uw woonsituatie. Samen beslist u of een van u beiden in de huidige woning blijft wonen of dat u beiden op zoek gaat naar een nieuwe woning.

Bij het maken van afspraken over de woning maakt het verschil of u een huurwoning of een koopwoning hebt, maar ook of de woning op naam van u beiden staat.

Heeft u samen een huis gekocht?

Het is belangrijk om te onderzoeken of u of uw partner in staat is om de woonlasten alleen te dragen na de scheiding. Zo beslist u samen of één van u beiden er blijft wonen of dat u de woning verkoopt. In beide gevallen maakt u afspraken over de waarde van de woning. Het verdelen van de over- of onderwaarde van de woning heeft ook fiscale gevolgen.

Woont u samen in een huurhuis?

Ook dan is de eerste vraag of een van u beiden in staat is om alleen de huurkosten te dragen. Indien u beiden op zoek gaat naar een nieuwe huurwoning moet u samen met de verhuurder afspraken maken over de huuropzegging.

 

 

Rechtwijzer uit elkaar door in vernieuwde vorm

De innovatie Rechtwijzer uit elkaar is geslaagd en de markt neemt het nu over. Daarmee stopt na drie jaar de samenwerking tussen HiiL, Modria en Raad voor Rechtsbijstand. De opgedane kennis en ervaring worden voortgezet door een andere partij, Justice42, die nu werkt aan de doorstart die zij willen aanbieden via www.uitelkaar.nl. Lees het statement Rechtwijzer uit elkaar door in vernieuwde vorm. 

Meer onderwerpen