Contact
Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik en plaatsen van cookies

Hoe werkt Rechtwijzer?

Met Rechtwijzer uit elkaar maakt u samen alle afspraken die nodig zijn bij scheiding. U vindt in Rechtwijzer alle informatie die u nodig heeft. Waar nodig kunt u een expert inschakelen.

 

Rechtwijzer uit elkaar door in vernieuwde vorm

De innovatie Rechtwijzer uit elkaar is geslaagd en de markt neemt het nu over. Daarmee stopt na drie jaar de samenwerking tussen HiiL, Modria en Raad voor Rechtsbijstand. De opgedane kennis en ervaring worden voortgezet door een andere partij, Justice42, die nu werkt aan de doorstart die zij willen aanbieden via www.uitelkaar.nl. Lees het statement Rechtwijzer uit elkaar door in vernieuwde vorm.

Let op: het is niet meer mogelijk om te starten met het opstellen van een scheidingsplan via Rechtwijzer uit elkaar. Onderstaande informatie is nog van belang voor mensen die op dit moment samenwerken inn Rechtwijzer.

Rechtwijzer ondersteunt u stap voor stap bij het samen maken van een scheidingsplan. Dit kunt u thuis doen, achter uw computer of laptop.

1. Uw situatie in kaart brengen

Stap 1 Uw situatie in beeld brengenU kunt eerst aan de hand van een aantal vragen uw situatie in beeld krijgen: wat moet u regelen en hoe kan Rechtwijzer daarbij helpen. Deze stap is gratis.
 

2. Starten met het scheidingsplan  

Stap 2 starten met het scheidingsplanDaarna geeft u op Rechtwijzer aan wat uw gedachten en eerste ideeën voor oplossingen zijn. Zodra uw partner dit ook ook heeft gedaan, kunt u van elkaar de antwoorden zien.
 

3. Samenwerken met uw partner

Stap 3 samenwerken met uw partnerDan gaat u samenwerken aan de afspraken. Het platform leidt u door alle zaken waar u aan moet denken. U kunt met elkaar chatten en in het daarvoor bestemde tekstvak invullen tot welke afspraken u samen bent gekomen. U krijgt dan ook informatie en tools om bijvoorbeeld alimentatie uit te rekenen.
 

4. Hulp inschakelen

Stap 4 hulp inschakelenKomt u er samen op één of meer onderwerpen niet uit, dan kunt u een  expert vragen te bemiddelen tussen u en uw partner. Ook kunt u een onafhankelijke beslisser vragen om een knoop door te hakken. U betaalt voor het inschakelen van een bemiddelaar of beslisser in Rechtwijzer een vast bedrag.
 

5. Het plan officieel maken

Stap 5 Het plan officieel makenAlle afspraken samen vormen het scheidingsplan. Om uw dossier compleet te krijgen, kunt u documenten (zoals bijvoorbeeld uw huwelijkse voorwaarden) uploaden. Dat wordt op het einde gecheckt door een expert (reviewer) om te zorgen dat de afspraken uitvoerbaar en eerlijk zijn. Soms vindt de advocaat het nodig een klant uit te nodigen op kantoor voor een kort gesprek en/of om de identiteit te checken. Daarna kan de reviewer het scheidingsplan naar de rechtbank sturen om de scheiding officieel te maken. Ook voor de reviewer betaalt u een vast bedrag. Meer over stap 5

 

 

 

Meer onderwerpen