Contact
Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik en plaatsen van cookies

Experts

 

 

U kunt met Rechtwijzer Uit elkaar samen met uw partner tot afspraken komen. Lukt dat niet? Dan kunt u online de hulp van een expert inschakelen. Alle bij Rechtwijzer aangesloten experts zijn ervaren scheidingsadvocaten en -mediators.

Let op: het is niet meer mogelijk om te starten met het opstellen van een scheidingsplan via Rechtwijzer uit elkaar. Onderstaande informatie is nog van belang voor mensen die op dit moment samenwerken in Rechtwijzer. Lees meer over 'Rechtwijzer uit elkaar door in vernieuwde vorm'.

Er zijn drie soorten experts binnen Rechtwijzer Uit elkaar:

  • bemiddelaar
  • beslisser
  • reviewer

Alle bij Rechtwijzer aangesloten experts staan ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand en voldoen aan de nodige kwaliteitseisen.

Bemiddelaar

De bemiddelaar begeleidt u en uw partner bij het maken van afspraken over het onderwerp of de onderwerpen waarop u er niet uitkomt. De bemiddelaar helpt u en uw partner bij het onderzoeken van de belangen van u allebei en bij het zoeken naar een oplossing die tegemoet komt aan deze belangen. Bemiddeling kost € 180,- per persoon. Komt u in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand? Dan betaalt u een eigen bijdrage van € 18,- euro per persoon.

Beslisser

Als u er samen niet uitkomt op één of meer onderwerpen, kunt u een expert inschakelen om een neutrale beslissing te nemen, die bindend is voor u en uw partner. De beslisser neemt een beslissing op basis van de wederzijdse belangen van u en uw partner, maar kijkt ook naar de juridische en feitelijke haalbaarheid en duurzaamheid. De beslisser geeft u altijd inzicht in hoe zijn beslissing tot stand is gekomen. Een beslissing kost € 120,- per persoon. Komt u in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand? Dan betaalt u een eigen bijdrage van € 12,- euro per persoon.

Reviewer

Het scheidingsplan wordt altijd afgerond met een review. Ook als u geen bemiddelaar of beslisser hebt ingeschakeld. De reviewer toetst alle afspraken op evenwichtigheid en juridische, feitelijke en duurzame houdbaarheid.

Een review kost u € 210,- euro per persoon. Komt u in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand? Dan betaalt u een eigen bijdrage van € 21,- euro per persoon.