Contact
Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik en plaatsen van cookies

Door wie is Rechtwijzer uit elkaar ontwikkeld?

Rechtwijzer uit elkaar is een onafhankelijk online platform dat ontwikkeld is door de Raad voor Rechtsbijstand, HiiL Innovating Justice en internetpartner Modria.

 

Logo van de Raad voor Rechtsbijstand

Klik op logo om naar de website te gaan

De Raad voor Rechtsbijstand is een uitvoeringsorganisatie van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Op basis van de Wet op de rechtsbijstand zorgt de Raad voor de organisatie en het toekennen van gesubsidieerde rechtsbijstand. Mensen met een laag inkomen die geen advocaat of bemiddelaar kunnen betalen, kunnen subsidie krijgen van de Raad voor Rechtsbijstand. Daarnaast geeft de Raad uitvoering aan de Wet schuldsanering natuurlijke personen en de Wet be√ędigde tolken en vertalers.

Logo van Hiil

Klik op logo om naar de website te gaan

HiiL is een onderzoeks- en adviesinstituut voor innovatie in de juridische sector. HiiL is gevestigd in Den Haag. De HiiL-medewerkers zijn toonaangevende academici en experts met vele jaren ervaring. HiiL richt zich op het verbeteren van processen en systemen die mensen helpen hun juridische problemen op te lossen. HiiL is een non-profit instelling en een joint venture met de Universiteit van Tilburg (Tisco research group on conflict resolution systems).

Logo van Modria

Klik op logo om naar de website te gaan

Modria is een Amerikaans IT-bedrijf dat zich wereldwijd bezig houdt met het ontwikkelen van alternatieve en online geschiloplossingssystemen.

 

Rechtwijzer uit elkaar door in vernieuwde vorm

De innovatie Rechtwijzer uit elkaar is geslaagd en de markt neemt het nu over. Daarmee stopt na drie jaar de samenwerking tussen HiiL, Modria en Raad voor Rechtsbijstand. De opgedane kennis en ervaring worden voortgezet door een andere partij, Justice42, die nu werkt aan de doorstart die zij willen aanbieden via www.uitelkaar.nl. Lees het statement Rechtwijzer uit elkaar door in vernieuwde vorm.