Contact
Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik en plaatsen van cookies

Algemene voorwaarden & privacy

Let op: het is niet meer mogelijk om te starten met het opstellen van een scheidingsplan via Rechtwijzer uit elkaar. Onderstaande informatie is nog van belang voor mensen die op dit moment samenwerken in Rechtwijzer. Lees meer over 'Rechtwijzer uit elkaar door in vernieuwde vorm'.

Om gebruik te maken van Rechtwijzer gelden enkele regels voor een goed gebruik van het platform. Deze hebben zowel betrekking op de bescherming van uw gegevens als op hoe u en uw partner het platform gebruiken.

Gebruikersovereenkomst

Als u een account aanmaakt in Rechtwijzer, gaat u een gebruikersovereenkomst aan met de Raad voor Rechtsbijstand. In deze overeenkomst staan de voorwaarden die gelden bij het gebruik van Rechtwijzer. Met het aangaan van deze gebruikersovereenkomst geeft u toestemming om uw gegevens op te slaan en gaat u akkoord met het privacyreglement. Aan de gebruikersovereenkomst zijn daarnaast de Afspraken Samenwerking en beslechting geschillen gehecht, die tussen u en uw partner gelden. Als u uw partner uitnodigt om een account aan te maken bij Rechtwijzer, gaat hij of zij eveneens een gebruikersovereenkomst aan.

Gebruikersovereenkomst en Afspraken Samenwerking en beslechting geschillen

Privacy   

De Raad voor Rechtsbijstand vindt het belangrijk om u een veilige online omgeving te bieden. Privacy is daar een belangrijk onderdeel van. Wij gaan daarom zorgvuldig om met de gegevens die u ons verstrekt via het gebruik van de door ons beheerde websites. Wij dragen er zorg voor dat niemand onterecht uw gegevens kan zien of uw identiteit of gegevens kan misbruiken. Dat doen wij door het beveiligen van onze systemen. Het privacybeleid is neergelegd in het privacyreglement. Hierin leest u hoe wij omgaan met uw gegevens en wie er bij uw gegevens kan. Als u een account aanmaakt bij Rechtwijzer en akkoord gaat met de gebruikersovereenkomst, geeft u toestemming om uw gegevens te verwerken op de wijze zoals vastgelegd in het privacyreglement. Hebt u vragen, opmerkingen of klachten met betrekking tot uw privacy? Stuur dan een e-mail naar rechtwijzer@rvr.org. Vermeld daarin ook uw naam en andere contactgegevens. Binnen drie werkdagen krijgt u een reactie van ons contactcentrum.

Privacyreglement Rechtwijzer

Dienstverlening door experts

Als u en uw partner een expert inschakelen voor  bemiddeling, beslissing of review komt er via het platform een overeenkomst tot stand tussen u, uw partner en de dienstverlener. In de overeenkomst staan de voorwaarden opgenomen waaronder de opdracht door de dienstverlener wordt uitgevoerd.

Overeenkomst van opdracht - bemiddeling

Overeenkomst van opdracht - beslissing

Overeenkomst van opdracht - review