Contact
Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik en plaatsen van cookies
Transscript video

Scheiden en kinderen hoe gaat dat?

Gaat u scheiden en hebt u kinderen? Dan komt er veel op u af. Hoe vertelt u het en op welk moment? Moet u uw kinderen betrekken bij het maken van afspraken? Hoe maakt u samen goede afspraken over de zorg en opvoeding van uw kinderen?

Beslissen om te scheiden is niet gemakkelijk. Als u het besluit eenmaal genomen hebt en het met uw partner besproken hebt, moet u het aan uw kinderen vertellen. Daarnaast is het belangrijk om met uw kinderen te blijven communiceren tijdens de scheiding.

Opstellen van een ouderschapsplan

Vervolgens maakt u met uw partner afspraken over de kinderen. Waar de kinderen gaan wonen en hoe u de zorg en opvoeding regelt. U kunt samen kiezen voor co-ouderschap of de zorg op een andere manier verdelen. Al dit soort afspraken legt u vast in een ouderschapsplan. In hoeverre u de kinderen hierbij betrekt, hangt af of u naar de rechter gaat en hoe oud uw kinderen zijn.

Meer informatie over het helpen van kinderen tijdens een scheiding vindt u op de pagina hoe kunnen we ons kind helpen tijdens onze scheiding?

 

 

Rechtwijzer uit elkaar door in vernieuwde vorm

De innovatie Rechtwijzer uit elkaar is geslaagd en de markt neemt het nu over. Daarmee stopt na drie jaar de samenwerking tussen HiiL, Modria en Raad voor Rechtsbijstand. De opgedane kennis en ervaring worden voortgezet door een andere partij, Justice42, die nu werkt aan de doorstart die zij willen aanbieden via www.uitelkaar.nl. Lees het statement Rechtwijzer uit elkaar door in vernieuwde vorm.


 

Meer onderwerpen